1.4 C
București
miercuri, 29 martie 2023 - 9:13
No menu items!

Președintele islamist egiptean destituit, Morsi vrea să îi dea în judecată pe „autorii loviturii de stat” din țară

spot_img

 mohamed-morsi-protests

Mohamed Morsi, președintele islamist egiptean destituit și arestat de armată la începutul lui iulie, intenționează să îi acuze de „crimă” pe autorii unei „lovituri de stat”, a anunțat avocatul său miercuri, citat de AFP.

„Președintele are în vedere o procedură juridică împotriva loviturii de stat, iar aceasta va fi sarcina echipei sale de apărători într-un viitor apropiat”, a informat pentru presă Mohamed al-Damati, care conduce grupul de avocați care l-au vizitat pe Morsi luni în închisoare.

„Vor fi depuse plângeri pe lângă procurorul general pentru a demonstra că ceea ce s-a întâmplat a fost o crimă” și vor fi înaintate recursuri în fața justiției administrative în vederea „anulării acțiunii conduse de generalul Abdel Fattah al-Sissi”, a subliniat avocatul.

Președintele islamist egiptean destituit este încarcerat și judecat în special pentru „incitare la omucidere” împotriva unor manifestanți opuși guvernului său în 2012, în condițiile în care guvernul interimar pus și condus de facto de armată a lansat la jumătatea lui august o represiune sângeroasă împotriva partizanilor săi.

C.A.