Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, vrea fuziune cu PDL

Crin Antonescu a declarat, marți seara, că ideea alianțelor nu oferă suficientă credibilitate

Antonescu Crin_WM

Preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că între liberali există disponibilitatea unei discuţii cu PDL pe marginea unei fuziuni în urma căreia să de ajungă la un mare partid de dreapta. Antonescu a afirmat că ideea alianţelor nu oferă suficientă credibilitate.

Liderul interimar al PNL a precizat, marți seara, la Realitatea TV, că liberalii nu au un apetit foarte mare pentru o nouă alianţă şi nu cred că ar fi credibilă.

Putem să discutăm dacă este posibil, şi asta înseamnă o fuziune, are complicaţiile ei, dificultăţile ei, dar dacă este posibil să vedem ce paşi putem face, pentru ca într-adevăr un partid mare, rezultat dintr-o fuziune, să se realizeze. Marea problemă a dreptei româneşti este, de 24 de ani, aceea că în vreme ce în stânga avem un monolit, în dreapta nu am avut niciodată. În dreapta am avut numai o competiţie fraticidă uneori, dar niciodată un partid suficient de mare.

Crin Antonescu

președinte interimar PNL

Antonescu a mai declarat că scorul partidului său, de 15%, împreună cu scorul PDL de 12%, înseamnă un procent minimal pentru un partid mare.

Se poate, o spun pe şleau, discuta această chestiune. Nu ştiu dacă se poate, nu ştiu dacă ei sunt dispuşi. În PNL există disponibilitate pentru a purta chiar o astfel de discuţie“, a mai declarat președintele interimar al PNL.

De asemenea, el a precizat că proiectul “unificării dreptei” să facă “paşi spectaculoşi” chiar miercuri, la discuţiile cu PDL.

Dacă vorbim de tot ceea ce înseamnă această construcţie, ea ar putea fi inaugurată, ca să spunem aşa, în maximum două luni. Pentru că dacă vorbim despre urgenţa în această situaţie, vorbim pentru că este vorba de alegerile prezidenţiale, care sunt foarte aproape“, a mai spus Antonescu.

În ceea ce priveşte subiectul discuţiilor cu PMP, președintele interimar al PNL s-a arătat reţinut. “Nu am acest subiect, eu am deocamdată nişte discuţii cu PDL. (…)Nu am nici calitatea de a aduce pe cineva la discuţii, nu le coordonez, nu am calitatea de a exclude pe cineva. Eu sunt preşedintele, deocamdată, al unui partid care nu refuză nicio discuţie, ba care a chemat şi el la unificarea eforturilor dreptei“, a declarat liderul demisionar al PNL.

În cazul Elenei Udrea, Crin Antonescu a afirmat că aceasta nu are, deocamdată, calitatea de a vorbi în numele PMP. “Elena Udrea este un personaj foarte în vogă şi foarte bine mediatizat, dar dacă domnia sa la întrebarea sau la solicitarea unora, fani, colegi, ce mai sunt ei, chibiţi.. «Dom’le, de ce nu demisionaţi în urma rezultatului? (la europarlamentare, n.r.)» spune «De unde să demisionez, că nu am nicio funcţie?», atunci nici eu nu am de ce să anvizajez acum o discuţie cu Elena Udrea. Nu anvizajăm discuţii cu diverse persoane mai mult sau mai puţin cunoscute din oraş, care nu-l iubesc pe Ponta. Ar fi totuşi o coadă mare, ca la ambasada de la Chişinău. Discutăm acum instituțional, eu nu vreau să atac pe nimeni“, a mai spus Antonescu.

R.D.

NICIUN COMENTARIU