6 C
București
joi, 4 martie 2021 - 2:49

Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, discută cu MRU despre o posibilă alianță

Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, se află în discuții cu Mihai Răzvan Ungureanu, despre o posibilă alianță

Mihai Ungureanu_SZ

Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, se află în discuții cu președintele Forței Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, la sediul PNL, despre o posibilă alianță, potrivit stiripesurse.ro.

Vremea orgoliilor a trecut şi a devenit irelevant cine şi în jurul cui se va uni dreapta. România are nevoie de o formaţiune politică de dreapta puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eşecul de la prezidenţiale şi pentru capitularea dreptei în următorii zece ani.

Mihai Răzvan Ungureanu
președintele Forței Civice

De altfel, MRU a susținut că la nivelul formațiunilor politice de dreapta există discuții cu privire la coalizare.

Există discuții la nivelul partidelor de dreapta. Apelul meu este de a nu pronunța nume, de a nu mai face atacuri unii la alții, de a fi decenți. Acum ne trebuie un proiect pentru România. Nu facem propuneri, nu facem auto-propuneri. Acum e vorba despre viitorul României. Sunt destui oameni politici responsabili în partea dreaptă pentru a candida la șefia României. Trebuie să facem ceva pentru a nu lăsa țara în mâna PSD.

Mihai Răzvan Ungureanu
președintele Forței Civice

Întrebat de jurnaliști dacă se discută despre o fuziune a FC cu PNL, liderul FC a răspuns: “Nu, nu discutăm despre fuziuni”.

De asemenea, președintele PDL Vasile Blaga a convocat o ședință de urgență a conducerii PDL pentru formarea unei echipe de negociere și pentru stabilirea mandatului acesteia, în vederea unor negocieri cu PNL pentru constituirea unei alianțe anti-PSD.

D.M.