4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:26
No menu items!

Președintele FR de Box, Leonard Doroftei, audiat la DNA în dosarul “Gala Bute”

spot_img

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, s-a prezentat pentru audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul organizării galei „Campion pentru România”

Leonard Doroftei_SZ

Leonard Doroftei a venit însoțit de avocat la DNA, pentru a fi audiat în Dosarul „Gala Bute” și nu a stat decât aproximativ o oră.

Am fost întrebați de mai multe lucruri din perioada Obreja. Nu pot să vă dau date exacte. M-au întrebat ce înălțime am, unde stau, CNP (râde)… Am avut un audit care spune că prejudiciul trebuie recuperat – niste laptopuri, ringul de box folosit la Gala Bute, nu știu sume.

Leonard Doroftei

Gala “Campion pentru România” a fost organizată de Rudel Obreja, meciu disputându-se între Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy, în 2011. Leonard Doroftei a declarat la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu ştie exact pentru ce a fost citat, însă cel mai probabil va fi audiat în calitate de martor.

Prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte corupţie şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în organizarea Galei.

În decembrie 2013, procurorul şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerând că acesta este nelegal în privinţa soluţiei de neurmărire dispuse cu privire la funcţionarii implicaţi, dar şi a calificării faptelor reţinute în sarcina lui Obreja.

La începutul lunii septembrie 2014, procurorul care se ocupa de caz, Mariana Alexandru și-a depus dosar de pensionare, dosarul Galei fiind preluat de un alt procuror al Secției a II-a din DNA, Ana Dana.

S. Marinescu