24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:49
No menu items!

Președintele Comisiei Europene – atac la Merkel și Hollande

spot_img

Jean-Claude Juncker a respins luni apelurile pentru organizarea unui nou summit al UE privind imigrația

Jean-Claude-Juncker

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a respins luni apelurile pentru organizarea unui nou summit al UE privind imigrația. El a precizat că statele membre ar trebui să nu mai amâne aplicarea acordurilor deja existente în domeniu, transmite Reuters.

Comentariile lui Juncker, cuprinse într-un articol de opinie publicat luni în ziarele „Le Figaro” – Franța și „Die Welt” – Germania, preced întrevederea programată, la Berlin, între cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre problema imigrației.

Juncker și-a reiterat astfel criticile la adresa guvernelor europene care nu primesc refugiați din Italia și Grecia, unde zeci de mii de imigranți au ajuns pe mare în ultimele luni pentru a scăpa de sărăcia și de războaiele din țările lor de origine.

Nu avem nevoie de un nou summit. Statele membre trebuie să adopte măsurile europene și să le aplice pe teritoriul lor„, a scris el.

Juncker a adăugat că Uniunea Europeană trebuie să creeze o listă uniformă de „state sigure” în care imigranții pot fi trimiși înapoi.

R.D.