Președintele CNA poate fi demis. Iohannis a promulgat legea audiovizualului

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului, prin care respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate al CNA atrage, de drept, demiterea din funcție a președintelui Consiliului

Sigla CNA 1_SZ

Plenul Senatului a aprobat pe 29 iunie propunerea legislativă pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului. Conform acesteia, respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate a CNA atrage, de drept, demiterea din funcție a președintelui, situație în care Legislativul va numi un nou șef al Consiliului pentru restul de mandat. Cam aceeași procedură ca în cazul TVR și SRTV.

Propunerea inițiată de președinții Comisiilor de cultură ale Senatului și Camerei Deputaților, a fost respinsă de Camera Deputaților. Proiectul a fost adoptat însă în unanimitate, cu 117 voturi “pentru”, de Senat, care are rol decizional.

Actuala Lege a audiovizualului nu prevedea posibilitatea demiterii președintelui CNA, ci doar că CNA trebuie să depună în Parlament până la 15 aprilie un raport anual de activitate și execuția bugetară.

Laura Georgescu, președinte CNA, este urmărită penal alături de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, pentru abuz în serviciu și intervenții în legătura cu licența unie televiziuni. Laura Georgescu a fost audiată de mai multe ori la DNA, iar biroul de la CNA a fost percheziționat.

NICIUN COMENTARIU