Președintele CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, adus cu mandat la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost ridicat marţi şi dus de anchetatori la DNA, într-un dosar în care este suspectat de complicitate la abuz în serviciu

Silvian-Ciuperca

Surse judiciare au declarat că Silvian Ciupercă (PSD) este suspectat de fapte de complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru a fi acordate contracte de consultanţă pentru o firmă, SC Consult Invest. La audieri, în aceeași cauză, va ajunge și Cezar Gheorghe Vâlcan, directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din Consiliul Judeţean Ialomiţa.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa, Spitalului Judeţean Ialomiţa şi Agenţiei de Dezvoltare Sud-Muntenia, în anchetă fiind vizat şi Silvian Ciupercă. Tot atunci au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane.

Potrivit unor documente ale procurorilor, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractului. Astfel, Silvian Ciupercă, împreună cu directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Patrimoniu din CJ Ialomiţa, Cezar Gheorghe Vâlcan, “au acţionat pentru identificarea unor soluţii pentru ca SC Green Harvest SRL Timişoara să fie declarată câştigătoare a licitaţiei, deşi oferta acesteia nu a era cea mai mare, criteriu de bază în acordarea contractului de concesiune”.

S. Marinescu

NICIUN COMENTARIU