2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022 - 4:24
No menu items!

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu zice că a luat mită în scopuri electorale

spot_img

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu a recunoscut în fața instanței că a luat 20.000 de euro mită de  la un om de afaceri, dar banii îi trebuiau în scopurile sale electorale

uioreanu

Potrivit magistraților de la Curtea de Apel Cluj, care au emis, joi, mandat de arestare preventivă pe numele lui Uioreanu, și omul de afaceri Ioan Bene, cel care i-ar fi dat bani lui Uioreanu a recunoscut că i-a dat șpagă de mai multe ori, pentru partid.

Acuzele privind luarea de mită de la inculpatul P. (Vasile Pogăcean) sunt reale numai sub un singur aspect, adică faptul că am primit suma de 20.000 de lei în timp ce ne aflam la o nuntă în G.H., însă fac precizarea că respectiva suma mi-a fost dată pentru a o folosi în scopuri electorale și nu pentru anumite facilități. Legat de cel de-al doilea capăt de acuzare arăt că corespunde faptului că am luat în câteva rânduri bani de la inculpatul B. (Ioan Bene), de 1, 2, 3 ori, dintre care îmi amintesc suma de 100.000 de lei, primită la finele anului 2012 și încă de două ori sume mai mici, însă nu-mi amintesc data exactă. Precizez că eu nu am condiționat primirea acestor sume, că ele mi-au fost avansate doar pentru a le folosi în scopuri electorale si pentru aceasta eu nu am făcut inculpatului niciun fel de servicii de natura profesională

motivarea arestării

Magistrații mai notează că Uioreanu nu l-ar fi condiționat pe omul de afaceri să dea bani, numai că acesta se simțea constrâns pentru că Uioreanu era președintele Consiliului Județean și se temea de piedici în alocarea sumelor de bani către firmele sale. Fostul șef de cabinet al lui Uioreanu a declarat, de asemenea, în fața instanței că a verificat de mai multe ori banii primiți în plic de șeful său, cu o lampă cu ultraviolete, pentru a vedea dacă nu sunt marcați.

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, în urma deciziei Curtii de Apel Cluj. Horea Uioreanu urmează să fie suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, printr-un ordin al prefectului. Horea Uioreanu a fost reținut, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată și complicitate la spălare de bani.

S.M.