12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:16

Președintele CCR, Augustin Zegrean: Nu cred că se poate să interzici unui parlamentar să își exercite mandatul

spot_img

Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale a spus, referitor la cazul deputatului Sebastian Ghiță, că nu crede că i se poate interzice să vină în Parlament

Augustin-Zegrean

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustin Zegrean a precizat că nu vrea să comenteze situația lui Sebastian Ghiță, pentru că ar însemna să se antepronunțe, din moment ce deputatul a anunțat publică că va face sesizare la CCR. Președintele CCR a declarat însă că nu crede că în cadrul măsurii de control judiciar, se poate interzice unui parlamentar să își exercite mandatul de ales.

Există o prevedere în regulamentul Camerei Deputaților prin care se poate interzice participarea la lucrări pe o perioadă de timp. Nu știu dacă se poate și în cadrul măsurii de control judiciar. Nici nu am auzit de așa ceva.

Augustin Zegrean, președintele CCR

DNA Ploiești i-a interzis  deputatului Sebastian Ghiță să desfășoare activitatea de deputat, măsura luată în cadrul controlului judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani și coruperea alegătorilor.

Ghiță a trimis Camerei Deputaților o scrisoare în care reclamă acest abuz, spunând că este o decizie gravă și neconstituțională și cerând Parlamentului să reacționeze. Termenul de soluționare este de o săptămână, dar de miercuri, 1 iulie, Parlamentul intră în vacanță.