22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 18:03
No menu items!

Președintele AMR a demisionat din poziția de membru supleant în CSM

spot_img

gabriela baltag

Judecătorul Gabriela Baltag, președinte al Asociației Magistraților din România (AMR), a refuzat funcția de membru supleant în Consiliul Superior al Magistraturii și a trimis luni cererea de demisie.

„Am depus astăzi cererea mea de demisie. Am înaintat-o cu bună credință ca să nu blochez locul și să se poată trece la celălalt judecător supleant. Chiar dacă acceptam funcția de supleant în CSM, nu puteam fi membru și să votez la alegerile de astăzi pentru că este o perioadă care prevede o procedură de verificare a membrului propus spre validare”, a declarat președintele AMR.

Potrivit acesteia, supleantul următor pentru CSM este judecătorul Norel Popescu, președintele Tribunalului Mehedinți și vicepreședinte al AMR.

„Este o liniște pentru mine, îl cunosc, este un om care va reprezenta sigur o garanție pentru magistrați”, a spus președintele AMR.

Judecătorul Toni Neacșu a fost ales membru al CSM din partea tribunalelor, dar în decembrie 2013 a demisionat din calitatea de magistrat după ce a fost trimis în judecată pentru că a încasat nejustificat salariul și diurnă de la CSM, în sumă de 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care ar fi lipsit nemotivat de la serviciu.

Supleantul care îi va lua locul în CSM, până la organizarea unor noi alegeri pentru desemnarea unui judecător din partea tribunalelor, este în ordine descrescătoare candidatul cu cel mai mare de voturi la alegerile precedente.

Plenul CSM s-a reunit luni pentru a-și alege noua conducere — președinte și vicepreședinte.

A.V.