10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:45
No menu items!

Președinția: Eliberarea lui Dragoș Diaconescu nu are legătură cu scrisoarea trimisă de fiica sa lui Traian Băsescu

spot_img

Administrația Prezidențială dorește să facă anumite precizări referitoare la articolul Fostul ofițer de securitate Dragoș Diaconescu, eliberat după o scrisoare trimisă lui Traian Băsescu, publicat de Sursa Zilei în data de 13 martie 2013.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Palatuluui Cotroceni, Bogdan Oprea, susține că „în articol s-a insinuat în mod eronat că domnul Dragoș Diaconescu ar fi fost eliberat din arest după ce fiica acestuia, doamna Draga-Raluca Bâldan, ar fi trimis o scrisoare președintelui României, domnul Traian Băsescu, și că președintele României ar avea o implicare directă în eliberarea domnului Diaconescu”.
„Existența unei legături între o petiție depusă de un cetățean la Administrația Prezidențială și eliberarea din arest a unui alt cetățean este absolut absurdă; președintele României nu poate interveni și nu a intervenit vreodată în desfășurarea actului de justiție, nici în acest caz, nici în oricare altul”, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat adresat publicației noastre.
Purtătorul de cuvânt subliniază că „doamna Draga-Raluca Bâldan a trimis o petiție Administrației Prezidențiale, iar, în data de 17 decembrie 2012, așa cum cere legislația în vigoare, Administrația Prezidențială a direcționat respectiva petiție către instituția în a cărei competență intră speța în cauză, în acest caz Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)”.

În final, Bogdan Oprea menționează că „președintele României și Administrația Prezidențială procedează la fel, aplicând legea, cu toate cele aproximativ 35.000 de petiții pe care le primește în fiecare an”.

Pe această cale, dorim să precizăm și noi, la rândul nostru, cu toată condescendența, că site-ul Sursa Zilei nu a încercat nici o clipă să insinueze vreo legătură între acea scrisoare și eliberarea lui Dragoș Diaconescu, ci doar a prezentat cronologic niște evenimente, fără să tragă vreo concluzie. Faptul că Dragoș Diaconescu a fost eliberat la două luni după acea scrisoare, așa cum am scris în articol, este evident, iar în articol nu se afirmă că eliberarea a fost posilă grație scrisorii și nici că președintele sau Administrația Prezidențială a intervenit în vreun fel sau altul.

Dorim pe această cale să asigurăm Administrația Prezidențială că Sursa Zilei nu încearcă să influențeze o anchetă penală sau o cercetare judecătorească și nici să implice Președinția, prin materiale insinuante, în derularea anchetelor, ci doar să prezinte faptele așa cum sunt, lăsând cititorii să tragă concluzii.

Sursa Zilei