10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:49
No menu items!

Preţul vinietelor, rambursat de Ungaria pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

spot_img

 

Preţul vinietelor, rambursat de Ungaria pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

Compania de stat pentru administrarea autostrăzilor din Ungaria (AAK) a anunţat joi că va rambursa preţul plătit pe vinietele pentru perioada 14-17 martie, când mai multe tronsoane de autostradă au fost blocate de ninsorile abundente.

Sandor Pinter, ministrul de interne al Ungariei a declarat situaţie de urgenţă în ţară, la 15 martie, din cauza intemperiilor. Poliţia şi autoritatea pentru managementul crizelor au fost puse în stare de alertă. A fost mobilizat de asemenea personalul de control operativ pentru coordonarea operaţiunilor de salvare pe plan naţional.

Zeci de drumuri principale din întreaga ţară au fost blocate de ninsorile puternice,  peste 100.000 de oameni, în 77 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunii, iar furnizarea unor servicii importante a fost întreruptă.

Totodată, mii de persoane blocate pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei din cauza unei furtuni de zăpadă, au fost nevoite să-şi petreacă noaptea în maşini sau în clădiri de la marginea şoselei.

T.E.