10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:21
No menu items!

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, în vizită privată în judeţele Covasna şi Cluj

spot_img

ader janos

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, se va afla, din 17 martie, într-o vizită privată în judeţul Covasna, urmând să participe, printre altele, la un spectacol de teatru, după care va merge la Muzeul Naţional Secuiesc, dar şi în judeţul Cluj, unde va vizita Castelul Banfy de la Bonţida.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat, vineri, că președintele Ungariei, Ader Janos, va face o vizită privată în județul Covasna, începând din 17 marti, potrivit Mediafax.

“Este vorba despre o vizită strict privată, drept urmare nu pot să ofer multe detalii”, a precizat președintele CJ Covasna.

Tamas Sandor a spus că preşedintele Ungariei va participa, luni seară, la spectacolul “Hamlet” la Teatrul “Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe, iar marţi dimineaţă va vizita Muzeul Naţional Secuiesc.

Ulterior, preşedintele Ader va merge la Muzeul “Haszmann Pal” din comuna Cernat, iar următoarea destinaţie va fi, marţi după-amiază, municipiul Târgu Secuiesc, unde va depune şi o coroană de flori la statuia lui Gabor Aron din oraş.

Preşedintele Ungariei va vizita, în 19 martie, şi judeţul Cluj, urmând să meargă la Castelul Banfy de la Bonţida, la muzeul din satul Răscruci, iar după-amiază la Cimitirul Central (Hazsongard) din Cluj-Napoca şi la statuia episcopului Marton Aron din faţa Bisericii Romano – Catolice “Sfântul Mihail” din municipiu.

De asemenea, programul preşedintelui Ungariei ar putea include şi o vizită în judeţul Harghita.

D.M.