9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:11

Preşedintele Ungariei, aşteptat sâmbătă în Harghita, la Şumuleu Ciuc

spot_img

Președintele Ungariei, așteptat sâmbătă în Harghita

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, şi vicepremierul Semjen Zsolt sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita.

Surse din rândul organizatorilor au declarat, vineri, că la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc şi-au confirmat participarea preşedintele Ungariei, Ader Janos, împreună cu soţia, şi vicepremierul Semjen Zsolt, precum şi alţi parlamentari din ţara vecină. Oficialii ungari se vor afla în vizită privată şi nu vor vorbi în calitate de politicieni.

Autoritățile locale au estimat că la pelerinaj vor participa aproximativ 100.000 de persoane.

Mesa de deschidere a pelerinajului va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Catedrala Franciscană din Şumuleu Ciuc şi va fi urmată de o noapte de veghe şi rugăciune.

Sâmbătă, la ora 12.30, va începe slujba de hram la altarul aflat pe şaua dintre munţii Şumuleul Mic şi Şumuleul Mare, oficiată de Ternyák Csaba, arhiepiscop de Eger şi vicepreşedintele Conferinţei Episcopale Catolice Maghiare.

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o tradiţie de 446 de ani, fiind considerat cel mai mare din Europa Centrală și de Est.

R.D.