9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 1:45

Preşedintele ucrainean numește un nou ministru de Externe

spot_img

Candidatura sa ar urma să fie aprobată în termen de șapte zile

porosenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat, miercuri, numirea în postul de ministru al Afacerilor Externe a lui Pavlo Klimkin, actualul reprezentant al Kievului în negocierile cu Rusia pentru instaurarea păcii în estul Ucrainei, relatează agențiile internaționale de presă.

Potrivit site-ului parlamentului ucrainean, nominalizarea lui Pavlo Klimkin, care îl înlocuiește pe Andrii Deșcița, a fost prezentată cabinetului prezidențial și candidatura sa ar urma să fie aprobată în termen de șapte zile.

Numirea intervine după un incident diplomatic între Kiev și Moscova, provocat la sfârșitul săptămânii trecute de Andrii Deșcița. Acesta a făcut o remarcă injurioasă la adresa lui Vladimir Putin, pentru a-i calma pe protestatarii care demonstrau în fața ambasadei Rusiei la Kiev după doborârea unui avion militar ucrainean de către separatiști proruși, soldată cu moartea a 49 de persoane.

Remarca a provocat indignarea mai multor responsabili ruși, care i-au cerut președintelui ucrainean să-l demită pe Andrii Deșcița.

C.A.