3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:03
No menu items!

Preşedintele turc în exerciţiu: Ahmet Davutoglu va fi viitorul premier al Turciei

spot_img

Numele lui Davutoglu a fost vehiculat din ce în ce mai mult în ultimele zile în culisele politice ale capitalei turce pentru a prelua ștafeta de la Erdogan

 Ahmet Davutoglu

Președintele turc în exercițiu, Abdullah Gül, a afirmat marți seara că ministrul de externe Ahmet Davutoglu îi va succeda în funcția de prim-ministru lui Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), ales președinte al țării, relatează AFP.

“Din ce am înţeles, Ahmed Davutoglu va fi viitorul şef al Guvernului”, a spus preşedintele turc în exerciţiu pentru presă, în cursul unei ultime recepţii la palatul prezidenţial.

“Eu sunt cel care l-a convins să intre în politică. Îl voi susţine“, a spus Gül.

Numele lui Davutoglu, deputat de Konya (centru), ministru de externe din 2009, a fost vehiculat din ce în ce mai mult în ultimele zile în culisele politice ale capitalei turce pentru a prelua ștafeta de la Erdogan, ales președinte al țării din primul tur de scrutin în cadrul primului sufragiu universal în Turcia pe 10 august.

Erdogan urmează să îşi anunţe oficial succesorul joi. Iniţial, acesta va fi ales preşedinte al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (PKK), aflat la putere, în marja unui congres extraordinar convocat pentru 27 august, după care va forma noul guvern după ce preşedintele ales va depune jurământul, la 28 august.

C.A.