34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 19:15
No menu items!

Preşedintele SIVECO, Irina Socol, reţinută în dosarul de evaziune fiscală

spot_img

Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar şi pe numele unei alte persoane vizate în acest dosar

 zf.ro

Irina Socol, preşedinte şi acţionar al SIVECO România, a fost reţinută de procurori, marţi dimineaţă, alături de o altă persoană, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar şi pe numele unei alte persoane vizate în acest dosar, acestea urmând a fi duse la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Celelalte persoane, implicate în același dosar de evaziune fiscală, vor fi cercetate în libertate.

Audierile de luni au fost făcute după ce politiștii și procurorii au percheziționat sediile mai multor firme, printre care și cel al societății SIVECO, în cadrul unor cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Prejudiciul a fost estimat la 3 milioane de euro.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au fost făcute la şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale.

C.A.