-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:02
No menu items!

Preşedintele PES blamează comportamentul lui Traian Băsescu

spot_img

serghei-stanisev

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, a declarat că este “dezamăgit şi şocat de comportamentul preşedintelui Traian Băsescu” şi că acesta reprezintă “o ameninţare evidentă la adresa standardelor democratice şi constituţionale”.

PES blamează afirmaţiile lui Traian Băsescu într-un interviu acordat B1 TV la 27 noiembrie în care l-a catalogat pe premierul Victor Ponta drept “mincinos”, “prost” şi “porc”, amenințându-l în același timp că nu-l va nominaliza pe Victor Ponta premier chiar dacă USL va câştiga majoritatea absolută în alegerile de la 9 decembrie. În prezent, USL este creditat cu 62% din intenţiile de vot, precizează PES.

“Este deja o preocupare faptul că a ales să folosească un astfel de limbaj incendiar pentru a se implica în campania electorală în ciuda faptului că deţine un post care ar trebui să rămână neutru din punct de vedere politic, dar ameninţarea de a nu-l nominaliza pe dl Ponta depăşeşte limita”, a subliniat Stanişev.

Serghei Stanişev a solicitat instituţiilor Uniunii Europene să condamne comportamentul lui Traian Băsescu, precizând că: “Ameninţarea preşedintelui român este un afront pentru constituţie. În timpul verii, UE a fost supervigilentă în monitorizarea standardelor democratice şi a respectării de către actorii politici a constituţiei României. Le cer acum să aplice exact aceleaşi standard”. C.I.