5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:15
No menu items!

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, audiat într-un dosar de evaziune fiscală la Direcția Apele Banat

spot_img

bojin_titu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Titu Bojin, s-a prezentat, vineri, însoțit de un avocat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală de la Direcţia Apele Banat.

În anchetă sunt vizate mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care aparţinea soţiei şi fiului președintelui CJ Timiș. Contractele au fost semnate în 2008, când Titu Bojin ocupa funcţia de director al acestei Direcţii.

La intrarea la audieri, Titu Bojin a declarat că nu ştie în ce calitate a fost chemat la audieri. Am venit pentru o discuţie cu procurorul, nu ştiu în ce calitate am fost chemat”, a declarat Bojin.

Cu puţin timp înainte de sosirea lui Titu Bojin la sediul Parchetului, soţia şi fiul acestuia fuseseră şi ei audiaţi de procurori. Cei doi nu au făcut declaraţii presei, însă avocatul care i-a însoţit a spus că cei doi au fost audiaţi în calitate de martori.

Miercuri, procurorii au făcut percheziţii la sediul Direcţiei Apele Române Banat din Timişoara, iar trei persoane au fost audiate, într-un dosar de evaziune fiscală, surse judiciare arătând că ancheta ar viza contracte semnate între instituţie şi o firmă a soţiei şefului CJ Timiş, Titu Bojin.

Titu Bojin a fost directorul Direcţiei Apelor Române Banat în perioada 2001- 2011, în prezent fiind preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi liderul PSD Timiş.

R.D.