4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:14
No menu items!

Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, ridicat de DNA. UPDATE

spot_img

Vlasov_SZ

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost reţinut, marţi seara, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că Mihail Vlasov a fost prins în flagrant, în jurul orei 8.45, primind 200.000 de euro. Banii ar fi urmat să fie folosiţi de Vlasov pentru a-şi trafica influenţa în schimbul unei soluţii ce urma să fie dată de Curtea de Arbitraj Comercial, condusă de fiica sa, Vanda Vlasov, au precizat aceleaşi surse.

Potrivit procurorilor DNA, începând cu anul 2013, denunțătorul, alături de fostul său partener de afaceri, erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, dosar înregistrat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din România și că dorește să-l cunoască. La 13 martie 2014, în urma unei programări prealabile, denunțătorul a ajuns la biroul lui Vlasov, din sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, unde, pe parcursul discuției, acesta din urmă i-a pretins denunțătorului un milion de euro pentru a-l ajuta să câștige procesul respectiv. După mai multe negocieri, în finalul discuţiei, Vlasov i-a propus denunțătorului următoarea înţelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la 19 martie, să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanţă mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranşe, întreaga sumă de bani.
Marți seară, Mihail Vlasov s-a întâlnit cu denunțătorul în incinta unui restaurant din București, prilej cu care, șeful CCIR a insistat asupra sumei de 1.000.000 euro.

Totodată, Vlasov i-a spus denunțătorului că trebuie să dea, inițial, 200.000 euro, urmând ca ulterior, după ce instanța de arbitraj urma să dispună amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată, acesta să îi mai dea încă 300.000 euro, în același scop. Vlasov a fost prins în flagrant de procurori.

Ioana Theodoru