10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:22
No menu items!

Preşedintele CA al TAROM, Dan Pascariu, a făcut performanţă de 27.000 de euro

spot_img

Pascariu_Dan-bicicleta

Anul acesta, președintele Consiliului de Administrație al TAROM, Dan Pascariu, a plecat acasă cu indemnizații de lux, în valoare totală de 27.000 de euro. Şi pentru că anul nu s-a terminat, Pascariu se pregătește să încaseze două bonusuri de performanță, în valoare totală tot de 27.000 de euro.

Comitetul de Guvernanță Corporativă, Nominalizare și Remunerare din cadrul CA al TAROM,  a inventariat, la sfârșitul lunii mai 2013, indemnizațiile încasate de actuali și foști membri ai Consiliului de Administrație.

Potrivit raportului,  în perioada ianuarie –octombrie 2012, foștii membri al CA Tarom  au beneficiat de o indemnizație brută cuprinsă între 67 și 603 de lei.

Un simplu calcul arată că indemnizațiile și remunerațiile adunate pentru primele nouă luni ale acestui an, doar pentru șeful CA TAROM, Dan Pascariu se duc către suma de 27.000 de euro. Iar pe lângă aceste indemnizații și remunerații de mii de euro, conducerea TAROM beneficiază și de bonusuri de performanță.

Bonusul de performanţă a fost acordat deja pentru activitatea membrilor CA pe anul 2012, adică pentru cele 3 luni pe care le-au muncit din cursul anului trecut, 9.680 de euro de fiecare. Asta în condiţiile în care cifrele arată că TAROM a înregistrat pierderi de 231 milioane de lei în 2012. Pentru anul în curs, conducerea TAROM a amânat încasarea acestui bonus de performanță, dar aşteptarea merită, având în vedere că pierderile sunt mai mici, aşadar suma încasată ca performanţă va fi mai mare.

Rezultatul contabil al anului 2013 are o pierdere estimată la aproximativ 130 milioane de lei, cu aproape 100 milioane de lei mai mic față de anul 2012. Administratorii au dreptul la indemnizație de performanță, acodată anual, doar în situația în care compania va înregistra un rezultat contabil anual ce depășește obiectivele și criteriile de performanță prevăzute în anexa 1 a prezentului contract cât și cele prevăzute în planul de administrare. Plata se va efectua în momentul aprobării de către AGA a situațiilor financiare anuale aferente respectivului exercițiu financiar. Valoarea acestei indemnizații  de performanță este egală cu indemnizația totală încasată de administrator în respectivul an financiar

Sindicaliști TAROM

Aşadar, dacă indemnizaţia lunară este de 1.500 euro, rezultă că bonusul de performanţă pentru anul 2013 ajunge la 18.000 euro.

Alexandru Maghiar