10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 14:36
No menu items!

Preşedintele asociaţiei marilor corporaţii americane: Eliminarea vizelor pentru români, un lucru foarte bun

spot_img

engler-ap-605

Republicanul John Engler, preşedintele Business Roundtable (BRT), asociaţia managerilor celor mai puternice corporaţii americane, a vorbit, la emisiunea “După 20 de ani”, de la Pro TV, despre problema eliminării vizelor pentru România. El a afirmat că asociaţia pe care o reprezintă susţine o reformă a imigraţiei.

Probabil, va fi nevoie de o nouă lege. Roundtable susţine acest lucru. Susţinem o reformă comprehensibilă a imigraţiei. Purtăm această dezbatere de mulţi ani. Ştim că Senatul a inclus România pe lista ţărilor care nu au nevoie de vize, iar asta ar facilita călătoriile din şi înspre România. Ar fi un lucru foarte bun. N-ar trebui să constituie obiectul unui schimb. (…)Ştiam că românii au o prezenţă puternică în aria serviciilor globale IT. Mulţi ingineri români, foarte talentaţi, programează şi fac design de software. Oracle sau HP au fost atrase să vină aici şi să deschidă filiale mari. Ce m-a frapat este numărul de români talentaţi care au plecat în alte ţări, în care oportunităţile erau mai mari.

John Engler

preşedinte Business Roundtable

Business Roundtable (BRT) este o asociaţie a executivilor celor mai importante companii americane, între care Motorola, IBM, ExxonMobil si Chevron, cu venituri anuale de 7,4 trilioane de dolari şi peste 16 milioane de angajaţi. Peste 30 dintre companiile membre ale BRT au o prezenţă semnificativă în România.

R.D.