3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:09
No menu items!

Preşedinția Coreii de Sud promite un răspuns ferm în cazul unui atac al Coreii de Nord

spot_img

Preşedinția Coreii de Sud promite un răspuns ferm în cazul unui atac al Coreii de Nord

Coreea de Sud a promis un “răspuns ferm” la amenințările nord-coreene, pe fondul tensiunilor de amploare în peninsulă.

“Dacă există vreo provocare la adresa Coreei de Sud, este necesar un răspus ferm”, a precizat președintele Park Geun-hyea.

Președintele de la Seul a subliniat că ia foarte în serios amenințările lansate de Phenian și a solicitat luni armatei ţării sale “să răspundă prin forţă” fără să ţină seama de “considerente politice” în cazul unui atac al Coreii de Nord, potrivit EFE.

“Dacă intervine orice provocare la adresa cetăţenilor şi a ţării noastre, trebuie să răspundem prin forţă în această etapă iniţială, fără să ţinem seama de considerente politice”, a declarat preşedinta Park Geun-hye, în cadrul unei reuniuni cu ministrul apărării, Kim Kwan-jin.

Park Geun-hye a avertizat că va răspunde cu duritate în cazul unor posibile atacuri din partea Nordului, deşi îşi menţine poziţia de a ameliora relaţiile cu ţara vecină şi chiar de a le oferi ajutor alimentar.

Totodată, liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat duminică că regimul său va continua să avanseze spre dezvoltarea armelor nucleare şi extinderea arsenalului, la o zi după ce a declarat că ţara sa se află “în stare de război”.

Coreea de Nord, a anunțat sâmbătă că a intrat în stare de război cu Coreea de Sud. Duminică, SUA au trimis avioane militare în Coreea de Sud, în condițiile în care Nordul a amenințat că își sporește capacitățile nucleare.

 

C.I.