15.4 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 5:55
No menu items!

Prăpăd într-o comună din Iași, după ce localnicii s-au împotrivit lansării unei rachete antigrindină

spot_img

Grindina a făcut prăpăd într-o comună din județul Iași (Dobrovăț), după ce lansarea de rachete antigrindină a fost îngreunată de un grup de fermieri. Localnicii au mers cu mașini și căruțe în fața punctului de lansare a rachetelor de la Codăești (județul Vaslui) pentru a împiedica operațiunea, susținând că nu va mai ploua suficient din cauza rachetelor.

Până la sosirea echipajului de poliție, a început ploaia, iar localnicii au plecat. Numai că natura s-a dezlănțuit, așa cum era prognozat, potrivit Digi 24.

Nu ar fi prima oară când fermierii protestează împotriva rachetelor anti-grindină, deși acestea le-ar putea salva culturile de la prăpăd.  În ciuda opoziției lor, vineri, când jumătate de țară a fost sub cod galben de ploi și vijelii, au fost lansate 159 de rachete. 

Furtună cu grindină a fost vineri după-amiază și în Dej, județul Cluj, unde gheața a distrus pomi și culturi agricole. În județul Neamț, pe Drumul Național 15D, traficul a fost oprit zeci de minute, după ce un copac a căzut pe șosea, din cauza vântului. Autoritățile din județele Cluj, Iași și Bistrița-Năsăud au emis și o avertizare de tip RO-Alert pentru grindină, vijelii și averse torențiale. Vântul a bătut cu putere, iar cantitățile de apă au depășit 35 de litri pe metru pătrat.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO: Digi 24