3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:34
No menu items!

Prahova: Zece persoane trimise în judecată pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie

spot_img

Prahova: Zece persoane trimise în judecată pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie
foto: atac.ro

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi prostituţie care acţiona în judeţul Prahova, un număr de zece persoane fiind trimise în judecată.

Începând cu anul 2012 până în prezent, membrii grupării au racolat, găzduit şi determinat prin ameninţări şi violenţe, mai multe tinere, inclusiv minore, să întreţină raporturi sexuale contra cost cu diferite persoane, sumele rezultate fiind însuşite de membrii grupării, precizează un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Astfel, fetele erau plasate pe DN 1, în zona pădurii Păuleşti, şi pe drumurile judeţene de la periferia municipiului Ploieşti, pentru a atrage clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, mai ales din rândul celor care tranzitau zona cu autovehicule.

Un număr de 25 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Ploieşti pentru cercetări în urma unor descinderi care au fost efectuate la domiciliile membrilor grupării.

În urma rechizitoriului întocmit de procurori, zece persoane au fost trimise în judecată, dintre care patru în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, prostituţie şi constituire grup infracţional organizat, acestea riscând pedepse cu închisoare de la doi la 20 ani.

Lucian Mera