1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:21
No menu items!

Prahova: Peste 1.000 de ghivece cu plante de cannabis, găsite la locuinţa unei femei

spot_img

cannabis

Patru persoane au fost arestate preventiv sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, după ce un suspect a fost prins în flagrant cu peste jumătate de kilogram de cannabis, iar la locuinţa unei femei din Prahova anchetatorii au descoperit peste 1.000 de ghivece de plante de cannabis.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) a precizat luni, într-un comunicat de presă, că magistrații Tribunalului Bucureşti au emis, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a patru persoane acuzate de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată.

Potrivit procurorilor, săptămâna trecută un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce avea asupra sa 510 grame de cannabis, droguri pe care intenţiona să le vândă. A doua zi, anchetatorii au făcut două percheziţii la adrese din Bucureşti şi din judeţul Prahova.

La o adresă din Prahova, care aparţine unei femei, au fost descoperite 1.085 de ghivece cu plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, precum şi instalaţii specifice cultivării acestor plante. La percheziţia făcută în Bucureşti la domiciliul femeii în casa căreia au fost găsite plantele de cannabis şi al concubinului acesteia, anchetatorii au găsit, de asemenea, 100 de grame de cannabis şi un dispozitiv pentru cântărirea drogurilor.

Procurorii DIICOT au mai precizat că, în aceeaşi zi, a fost începută urmărirea penală împotriva a patru persoane, trei dintre acestea fiind acuzate că au cultivat cannabis în imobilul situat în Prahova, iar drogurile erau vândute în Bucureşti de către bărbatul prins în flagrant.

R.M.