23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:23
No menu items!

Prahova: Fost ofițer SRI, condamnat pentru trafic de influență

spot_img
foto: cotidianul.ro
foto: cotidianul.ro

Un fost ofițer SRI, arestat la începutul lunii martie pentru trafic de influență, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații Tribunalului Prahova s-au pronunțat în dosarul în care fostul ofițer SRI Sorin Dobîrcianu era judecat pentru trei infracțiuni de trafic de influență.

Astfel, instanța l-a achitat pe inculpat de una dintre infracțiuni, deoarece faptei îi lipsea unul din elementele constitutive ale infracțiunii, și l-a condamnat pentru alte două fapte similare la trei ani de închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind de șapte ani.

De asemenea, magistrații au dispus confiscarea unor bunuri și a sumei de 3.000 de lei, primită ca urmare a săvârșirii infracțiunii, și l-au obligat pe inculpat la 10.550 lei cheltuieli judiciare către stat din care 10.000 lei reprezintă cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Sorin Dobîrcianu a comis, în perioada 2009-2013, trei infracțiuni de trafic de influență, primind din partea unor persoane sume de bani și diverse bunuri.

Lucian Mera