-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:13
No menu items!

Prahova: alunecări de teren în 18 localități

spot_img

alunecari_de_teren

Ploile torenţiale din ultima perioadă au provocat activarea unor alunecări de teren în 18 localităţi din județul Prahova, traficul rutier pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene şi locale desfăşurându-se cu dificultate după ce valurile de pământ dislocate au afectat infrastructura.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în urma precipitaţiilor masive din ultimele zile s-au activat ori reactivat alunecări de teren în localităţile Boldeşti – Scăieni, Breaza, Scorţeni, Sângeru, Cărbuneşti, Salcia, Gornet, Telega, Brebu, Proviţa de Sus, Lapoş, Ştefeşti, Şotrile, Izvoarele, Bertea, Valea Doftanei, Cornu şi Adunaţi.

De asemenea, valurile de pământ dislocat au afectat infrastructura rutieră în mai multe zone ale judeţului Prahova. Astfel, circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe drumurile judeţene: DJ 214 Brebu – Pietriceaua, DJ 101T Bertea – Lutu Roşu, DJ 235 de la km 2+100 de metri în comuna Lapoş, DJ 134 Sângeru – Salcia. În plus, alunecările de teren au afectat mai multe drumuri de interes local din comuna Proviţa de Sus, comuna Salcia către Valea Câinelui, satul Nucet, comuna Telega, satul Izvoarele 21 şi comuna Adunaţi.

Reprezentanții ISU Prahova au precizat că nu au fost afectate locuinţe sau alte imobile din cauza alunecărilor de teren, însă sunt zone în care există riscul ca, în cazul în care valurile de pământ nu se stabilizează, grupuri de locuinţe să rămână izolate prin surparea totală a unor tronsoane de drum.

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat, de asemenea, fântânile din localitatea Măneciu, unde pompierii cară apă potabilă cu cisternele pentru a asigura aprovizionarea populaţiei.

R.D.