Pragul de vârstă pentru întreprinzătorii debutanți, eliminat de la 11 iulie

Legea privind modificarea OUG pentru stimularea înfiinţării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost publicată în Monitorul Oficial

manageri

Începând de vineri, 11 iulie, toate persoanele aflate la prima afacere vor avea acces la facilitățile acordate anterior de Guvern pentru tinerii întreprinzători de până-n 35 de ani.  Printre acestea se numără acordarea de către stat a unei alocații financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri.

Legea 97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 506 din 8.07.2014, urmând să intre în vigoare începând cu data de 11 iulie 2014.

”Noutatea pe care o aduce această lege este eliminarea pragului de vârstă de maximum 35 ani existent în legea anterioară. Astfel, se poate permite accesul la facilităţile acordate tuturor întreprinzătorilor debutanţi, indiferent de vârstă, care doresc să desfăşoare o activitate economică pentru prima dată prin intermediul unei microîntreprinderi (SRL-D)”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru IMM-uri.

Executivul a decis, în primăvara acestui an, eliminarea condiției limitării de vârstă a potențialilor beneficiary (35 de ani), pentru stimularea oricăror oameni cu inițiativă de a-și dezvolta afaceri personale.

Astfel, sintagma “întreprinzători tineri” a fost înlocuită cu cea de “întreprinzători debutanți în afaceri”, fiind eliminată îngrădirea pe criterii de vârstă a celor care doresc să demareze un proiect. Conform actului normativ inițial, tinerii până la 35 de ani care înființau microîntreprinderi puteau beneficia, vreme de 3 ani, de o serie de facilități fiscale.

C.C.

NICIUN COMENTARIU