9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:43

Prăbuşirea avionului rus a fost un act terorist. Moscova oferă recompensă pentru informaţii privind explozia aeronavei

spot_img

Prăbușirea avionului de tip Airbus 321 al companiei ruse Metrojet în Peninsula Sinai a fost un atac terorist, a anunțat marți șeful serviciilor secrete ruse, FSB, Aleksandr Bornikov, informează DPA și EFE.

La bordul avionului de tip Airbus al companiei ruse Metrojet, care avea 224 de persoane îmbarcate și care s-a prăbușit la 31 octombrie deasupra deșertului Sinai, a fost amplasată o bombă.

Nu au existat supraviețuitori.

“Putem spune fără urmă de îndoială că a fost un act terorist. În timpul zborului a explodat un dispozitiv exploziv cu o putere echivalentă a 1 kg de TNT. Drept rezultat, avionul s-a dezintegrat în aer”, a declarat șeful FSB, fostul KGB.

Moscova a anunțat marți o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru informații care pot duce la identificarea autorilor doborârii avionului rusesc, relatează agențiile internaționale de presă.

Pentru furnizarea de informații capabile să ducă la reținerea atacatorilor va fi achitată o recompensă de 50 de milioane de dolari

Centrul de relații cu publicul al Serviciului Federal de Securitate (FSB/ex-KGB)

Președintele rus Vladimir Putin a promis “să-i găsească și să-i pedepsească’ pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de locul în care se ascund. ‘Teroriștii care au aruncat în aer avionul A321 vor fi găsiți oriunde în lume și vor fi pedepsiți”, a insistat președintele Putin, în condițiile în care doborârea avionului rusesc a fost revendicată încă de la 31 octombrie de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).