12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:33

Prăbușirea aeronavei Germanwings: Copilotul a ascuns că era bolnav

spot_img

Anchetatorii germani au găsit în locuințele lui Andreas Lubitz “adeverințe de concediu medical detaliate”, care vizau și “ziua faptelor”, a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii

accident_germanwings

Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, suspectat că a provocat intenționat prăbușirea aparatului de zbor în Alpii francezi, a ascuns faptul că era bolnav și că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua tragediei, a anunțat vineri Parchetul din Düsseldorf, în vestul Germaniei, relatează AFP și Reuters.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale “adeverințe de concediu medical detaliate” și care vizau de asemenea și “ziua faptelor”, a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii.

“Au fost confiscate documente medicale care indică o boală și un tratament recomandat de medici”, au mai precizat procurorii din Düsseldorf, orașul unde locuia copilotul și unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona.

“Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, și care au fost găsite răvășite, fiind recente și vizând inclusiv ziua faptelor, susține ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor și colegilor informația că era bolnav”, a mai indicat Parchetul.

Potrivit procurorilor, documentele au fost găsite în urma perchezițiilor la locuințele copilotului Andreas Lubitz din Düsseldorf și Montabaur.

R.D.