12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:55
No menu items!

POZA ZILEI Cum arăta premierul din umbră al PDL, Cătălin Predoiu, pe vremea când juca fotbal în curtea școlii

spot_img

Predoiu_copil

Cătălin Predoiu a jucat fotbal în şcoala generală şi baschet în liceu, în anii ’80, la Buzău, oraşul său natal. Foştii colegi au postat pe reţelele de socializare poze din şcoala generală, cu echipa de fotbal din care a făcut parte şi premierul din umbră al PDL, fost ministru al justiției.

Tot la Buzău, la doar 24 de ani, Predoiu și-a înființat şi primele două firme –  SC 101 Internaţional Import Export SRL şi SC Prebo Comerţ SRL, ultima împreună cu un alt avocat devenit celebru în Bucureşti, Doru Boştină. Ambele societăţi au fost lichidate în 2001, dar Cătălin Predoiu şi-a înfiinţat, apoi, în Bucureşti, unul dintre cele mai cunoscute cabinete de avocatură – Zamfirescu, Racoţi, Predoiu.

Cătălin Predoiu a devenit ministrul justiţiei în 2008, fiind numit în funcţie de premierul de la acea vreme, Călin Popescu-Tăriceanu, deşi nu era membru PNL. Cercurile politice nu au fost însă foarte surprinse, cunoscute fiind relaţiile lui Predoiu cu Dinu Patriciu, mai ales după ce actualul premier din umbră al PDL i-a vândut omului de afaceri cota de acţiuni din SG Internaţional, prin care Patriciu avea să devină, câteva luni mai târziu, patronul Rompetrol. De altfel, fostul ministru al justiţiei a apărat interesele firmei Rompetrol.

Sofia Marinescu