7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 2:48

Postul de radio Europa FM va avea un nou proprietar – grupul Czech Media Invest, deținut de Daniel Kretinsky

spot_img

Lagardere, grupul media francez ale cărui active includ Paris Match, radio Europe 1 şi Europa FM în România, a anunţat că va vinde o parte din radiourile din Europa de Est către grupul Czech Media Invest.

Gigantul francez va vinde posturile de radio deţinute în Cehia, Polonia, Slovacia şi România, ca parte dintr-o strategie mai amplă de reducere a business-urilor non-esenţiale pentru companie, într-o încercare de îmbunătăţire a bilanţului.

Lagardere a anunţat că valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 73 de milioane de euro. Achiziţia va susţine strategia de creştere a Czech Media Invest pe sectorul media, cu posibilităţi de expansiune pe un nou segment, pe baza unor radiouri cu branduri puternice.

Finalizarea tranzacţiei este încă condiţionată de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor locale din ţările vizate.

Czech Media Invest este co-deţinută şi gestionată de Daniel Kretinsky, cel mai cunoscut om de afaceri din industria media din Cehia. Kretinsky mai are afaceri în industrie, energie și este co-proprietar al clubului de fotbal AC Sparta Praga. Czech Media Invest mai deține tabloidul Blesk, cel mai citit ziar din Cehia.

T.S.