16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:02

Poșta Română se pregătește de concedieri masive. 300 de angajați părăsesc compania

Aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective în următoarea perioadă, potrivit Antena 3.

Astfel, 21% din angajatii TESA din sediul central și 13% din personalul administrativ din teritoriu ar putea să plece acasă.

Angajații disponibilizați ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

Toți șefii de direcții și departamente din Poșta Română trebuie să facă o analiză și să propună posturile care vor fi desființate, până la 26 februarie. Tema au primit-o pe Facebook.

”Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată în documentul citat și care a fost publicat pe Facebook.

Directorul general al Postei, Horia Grigorescu a declarat că a trimis două astfel de adrese. Una a vizat aparatul administrativ din sediul central al Poștei, iar alta către cele 8 regionale și 42 de oficii poștale.