3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:31
No menu items!

Poşta Română: Patria Bank a primit aviz de la BNR pentru servicii bancare prin intermediul Poștei

spot_img

Compania Naţională Poşta Română a anunțat vineri că Patria Bank a obținut avizul de la Banca Naţională a României pentru pentru externalizarea în următorii ani de servicii bancare în reţeaua Poştei, ceea ce reprezintă un succes în demersurile companiei de diversificare a activităţii.

”Acest proiect reprezintă materializarea unor eforturi constante ale companiei, din ultimii ani, dedicate identificării celor mai adecvate linii de afaceri ce pot fi dezvoltate în beneficiul clienţilor Poştei Române. Selecţia partenerului potrivit pentru acest proiect, pe termen lung, a fost urmarea unui proces de consultare a pieţei bancare şi a unei selecţii transparente, în contextul dialogului cu băncile care şi-au manifestat interesul”, potrivit unui comunicat al Poștei.

Pe modelul altor administraţii poştale europene moderne, la ghişeele Poştei Române selectate la nivel naţional şi implementate etapizat, se vor putea tranzacţiona produse bancare retail în condiţii de proximitate şi convenienţă, în beneficiul tuturor clienţilor. În prezent, proiectul va beneficia de o etapă pilot, urmând ca dispersia la nivel naţional să continue accelerat, începând cu 2017.

”Poşta Română îşi urmează parcursul strategiei asumate prin guvernanţa corporativă, de modernizare accelerată comercială şi operaţională a companiei, iar acest nou proiect major de succes se alătură tuturor iniţiativelor şi parteneriatelor recente. Astfel, oferta noastră de servicii a fost adusă mai aproape de aşteptările clienţilor şi reconfirmă valoarea şi încrederea în brand-ul Poşta Română. Serviciile financiare vor constitui, alături de alte proiecte de afaceri iniţiate, o alternativă de viitor la tendinţa de scădere a pieţei de corespondenţă în România”, a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române.

Patria Bank este noua denumire a Nextebank, din ianuarie 2015. Negocierile dintre Poșta Română și Nextebank s-au derulat între martie și octombrie 2015.

Proiectul îi permite Poștei să-şi diversifice portofoliul, contribuie la creșterea ponderii populaţiei nebancarizate, clienții vor avea acces la produsele de retail al băncii – credite, depozite, carduri. De asemenea, proiectul va presupune investiţii în pregătirea profesională a angajaţilor Poştei, în oficiile poştale şi în dotarea acestora cu tehnologie specifică și va duce la creşterea veniturilor salariaţilor, bazată pe performanţă.

Nextebank a fost preluată anul trecut de la grupul maghiar AKB de către Axxes Capital, fondul de investiţii care deţine şi Patria Credit, companie de microcreditare.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

V.B.