23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:18

Poșta Română anunță proiecte europene de 0,8 mil. € pentru următorul an

spot_img

Compania Naţională Poşta Română intenţionează să demareze, până la sfârşitul anului 2016, proiecte cu finanţare europeană estimate la aproximativ 800.000 de euro, potrivit unui comunicat dat publicității luni.

În perioada iulie 2014-decembrie 2015, compania a finalizat un proiect de instruire a angajaţilor de peste 55.000 de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007–2013. Alte patru proiecte, în valoare de 44.000 de euro, sunt în curs de implementare.

Peste 370 de angajaţi ai Poştei Române au fost instruiţi, în ultimul an şi jumătate, ca agenţi de securitate, manageri de proiect şi experţi în achiziţii publice. Proiectul a adus o economie de peste 247.000 de lei (55.000 de euro) la bugetul companiei.

Alte patru proiecte, cu termene diferite de implementare – cel mai îndepărtat fiind martie 2018, au ca linii de finanţare POSDRU 2007-2013, Erasmus+ şi Comisia Europeană (DG Enterprise and Industry şi DG Employment).

Acestea vizează atragerea de forţă de muncă înalt calificată, instruirea de angajaţi front-office, schimburi de experienţă cu specialişti străini din domeniul poştal sau dezvoltarea unor noi relaţii de colaborare cu mari companii din sectorul poştal.

”Este dificil să găseşti proiecte eligibile pentru o companie de stat, însă am reuşit, cu specialiştii din Poşta Română, să atragem finanţare pentru unele acţiuni importante pentru companie. Banii europeni contribuie semnificativ la procesul de instruire permanentă a angajaţilor şi facilitează schimbul de experienţă şi relaţiile de colaborare cu operatori similari din Europa. Suntem atenţi la orice oportunitate de finanţare europeană şi vom profita de fiecare ocazie pentru a atrage capital necesar pentru dezvoltare, fie că este vorba despre capitalul uman, fie de alte acţiuni specifice activităţii Poştei Române, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române.

În prezent, compania aşteaptă aprobarea unui nou proiect – ”Antigen”, finanţat prin Comisia Europeană, în cadrul programului Orizont 2020. Acesta a fost depus în luna august a acestui an şi este coordonat de AIT – Austrian Institute of Technology. Poşta Română este partener şi are un buget alocat de 213.000 de euro. Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea abilităţilor de apărare a organizaţiilor împotriva atacurilor cibernetice.

Specialiştii în fonduri europene de la Poşta Română intenţionează să depună, anul viitor, alte trei proiecte, în valoare totală de 530.000 de euro. Acestea sunt finanţate prin Orizont 2020, Erasmus+ Franţa şi Erasmus+ România. Proiectele vizează instruirea angajaţilor în marketing, vânzări, asigurări, achiziţionarea de echipamente IT&C şi dezvoltarea de produse şi servicii comune cu alţi operatori poştali din Europa.

Poşta Română derulează şi alte proiecte cu fonduri nerambursabile. Astfel, compania a implementat două proiecte finanţate de Uniunea Poştală Universală (UPU), în valoare de 570.000 de dolari. Alte două proiecte, în valoare de 430.000 de dolari, sunt în curs de implementare şi vizează optimizarea procesului de livrare a corespondenţei.