3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 11:49
No menu items!

Posibil atac terorist la Raliul Dakar 2022, unde participă și români. Autorităţile franceze au deschis o anchetă preliminară

spot_img

Parchetul naţional antiterorism din Franţa a anunţat deschiderea unei anchete preliminare pentru “tentativă de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă“, după explozia care a afectat un vehicul ocupat de un echipaj format din cinci francezi, la Raliul Dakar 2022, care are loc în Arabia Saudită, scrie AFP.

Cercetările privind explozia din data de 30 decembrie de la Jeddah, în care a fost rănit grav şoferul maşinii, sunt încredinţate Direcţiei Securităţii Interne (DGSI), a precizat procuratura într-un comunicat.

Conform L’Equipe, un dispozitiv exploziv, care ar fi putut fi o bombă artizanală, a explodat sub scaunul pilotului francez Philippe Boutron, în timp ce acesta se deplasa cu o maşină de asistenţă către zona unde erau efectuate verificările tehnice. Explozia, care l-a rănit pe şofer, ar fi produs şi o gaură de mari dimensiuni în podeaua maşinii.

Cele două echipaje româneşti care evoluează la categoria auto a Raliului raid Dakar 2022 au terminat etapa a 3-a, desfăşurată marţi, pe locurile 72, respectiv 73.

Echipajul Mihai Ban/Ştefan Cătălin Ion – ”Cheloo” a ocupat locul 72, terminând 2 h 10 min 08 sec de câştigătorul etapei desfăşurate între Ha’il – Qaisumah (255 km), spaniolul Carlos Sainz.

Echipajul Iacob Ilie Buhai Hotea/Tudor Turdean s-a clasat pe 73, la 2 h 10 min 37 sec de Sainz.

La general, echipajul Ban/Ion se află pe 72, la 24 h 05 min 09 sec de lider, iar Buhai/Turdean ocupă poziţia a 77-a (din 87 de echipaje rămase), la 30 h 06 min 09 sec de lider.

Miercuri este programată etapa a patra, Al Qaysumah – Riad, în lungime totală de 707 km, din care 465 km cronometraţi.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO: Facebook/Dakar Rally