32.8 C
București
duminică, 7 august 2022 - 19:03
No menu items!

Portul Constanţa devine port de îmbarcare pentru navele de croazieră

spot_img
Portul Constanţa devine port de îmbarcare pentru navele de croazieră
foto: skyscrapercity.com

Portul Constanţa devine port de îmbarcare pentru navele de croazieră, prima plecare a unui vas de croazieră urmând să aibă loc vineri, când nava MSC Musica va pleca într-un voiaj de 12 zile, având la bord 2.500 de turişti, între care 80 de români.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, compania a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă prima companie – MSC Cruises – pentru îmbarcarea turiştilor pe nave de croazieră.

Turiştii care se vor îmbarca din Portul Constanţa au avantajul de a nu mai fi obligaţi să cumpere bilet de avion, dus-întors, până la un alt port de îmbarcare din lume, pentru a beneficia de croaziere maritime.

Astfel, 80 de turişti români se vor îmbarca, vineri, la bordul navei de lux MSC Musica, din terminalul de pasageri al Portului Constanţa, pentru o călătorie de 12 zile care va include porturi din Grecia, Italia, Turcia şi Ucraina. Nava de pasageri va pleca din portul Constanţa la ora 19.00, iar după o zi pe mare va acosta în portul grecesc Gythion (Sparta). Apoi, croaziera are programate opriri în porturile Veneţia, Katakolon, Istanbul, Yalta şi Odessa, cu revenire la Constanţa în cea de-a douăsprezecea zi a călătoriei.

Nava MSC Musica va veni în Portul Constanţa joi, de la Veneţia, având la bord 2.500 de turişti.

Reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa spun că pentru acest an sunt programate patru astfel de croaziere, iar prin colaborarea dintre această instituţie şi compania MSC Cruises au fost programate pentru anul viitor opt vizite ale navelor MSC Sinfonia şi MSC Orchestra, în aprilie, mai, septembrie, octombrie.

A.V.