15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 1:06

Portugalia a deschis mall-urile după 3 luni de lockdown. Oamenii au format cozi la magazinele cu haine

spot_img

Portugalia a trecut la o nouă fază de relaxare a restricţiilor și a deschis marile centre comerciale, care timp de mai multe luni au fost închise. Ridicarea restricției a format cozi la intrările în magazine, relatează EFE.

Oamenii au format cozi considerabile, dar au păstrat tot timpul distanțarea și masca sanitară pe față.

Portugalia s-a aflat apropape trei luni în lockdow, iar magazinele, în special cele de peste 200 de metri pătraţi şi cele aflate în interiorul centrelor comerciale au fost închise.

People go shopping at the reopened Colombo shopping center in Lisbon, Portugal on April 19, 2021. Portugal begins third phase of COVID-19 unlocking on Monday with the reopening of high schools, universities, cinemas, shopping malls and indoor areas of restaurants reopened in the vast majority of the mainland Portugal but stricter rules will stay in place in municipalities where transmission rates remain high.
Portugal begins third phase of COVID-19 unlocking, Lisbon – 19 Apr 2021,Image: 606600705, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Odată cu cea de-a treia fază de relaxare a restricțiilor au fost deschise și cafenelele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol. Totodată, sunt permise evenimente precum nunţi şi botezuri, dar cu o limită de 25 la sută din capacitatea localului.

Cu o incidenţă de 71,6 cazuri la 100.000 de locuitori, Portugalia cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, a intrat de luni în penultima fază de relaxare a restricţiilor cu reluarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru elevii de peste 15 ani – cei mici deja începuseră şcoala – şi pentru studenţi.

În total 300.000 de elevi de liceu şi 400.000 de studenţi se vor întoarce în bănci