3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:52
No menu items!

Portrete video ale cântăreţei Lady Gaga, vândute pentru peste 1 milion de dolari

spot_img

Operele de artă ale regizorului Robert Wilson vor fi expuse la centrul din Hamptons, New York, până pe 14 septembrie

Lady-Gaga-500x374

O colecţie de “portrete video” ale cântăreţei Lady Gaga realizată de regizorul Robert Wilson a generat încasări de peste 1 milion de dolari la o licitaţie desfăşurată la New York, potrivit contactmusic.com.

Regizorul avangardist Robert Wilson şi-a prezentat colecţia “23 de portrete video cu Lady Gaga” la gala anuală Watermill Center, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Hamptons, New York. Imaginile controversate, între care se află un portret al artistei înfăţişate ca Ioan Botezătorul decapitat, dezbrăcată şi legată la picioare, au fost vândute pentru mai mult de 1 milion de dolari.

Invitaţii la gală, printre care s-au numărat şi Kim Cattral, Jay McInerney, Philip Glass şi Lisa Anastos, au avut parte şi de o petrecere, în timpul căreia o soprană a cântat dintr-o gaură făcută în pământ, artişti dezbrăcaţi au hoinărit prin încăperi, iar regizorul Jim Jarmusch a cântat la chitară, potrivit New York Post.

Prezentată iniţial în noiembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris, colecţia “23 de portrete video cu Lady Gaga” a lui Robert Wilson a avut drept concept introducerea imaginii excentricei cântăreţe în mai multe picturi cunoscute, după eliminarea subiectelor originale.

Printre operele clasice cărora regizorul le-a adus un omagiu s-au numărat “The Death of Marat”, de Jacques-Louis David, şi “Portrait of Mademoiselle Caroline Rivière”, de Jean-Auguste-Dominique Ingres.

Regizorul a vorbit recent despre admiraţia sa faţă de Lady Gaga, pentru atitudinea sa “perfecţionistă” şi “concentrarea sa interioară” impresionantă.

Un artist care m-a uimit recent este Lady Gaga. Este extrem de disciplinată şi perfecţionistă şi are o concentrare şi o frumuseţe interioară. Recită, de asemenea, minunat; dicţia ei este perfectă. Am rugat-o să îmi citească un text din «Marchizul de Sade». M-a întrebat cum să o facă, iar eu i-am spus «Rapid, cu 20 de repetiţii la rândul ăsta, cinci la ăsta». Abilitatea ei de a număra şi de a vorbi rapid este uluitoare“, a spus Wilson.

Operele de artă ale regizorului vor fi expuse la centrul din Hamptons până pe 14 septembrie.

D.M.