3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 15:55
No menu items!

Portarii de la spitale nu mai au voie să primească șpagă

spot_img

Persoanele care asigură serviciul de pază la spitale vor da o declaraţie prin care se angajează să nu primească niciun fel de „atenţii” pentru a permite accesul în afara programului de vizitare.

Prevederile sunt cuprinse în Ordinul privind reglementarea programului de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice emis în 17 decembrie de ministrul Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice este de luni până vineri, între orele 15.00 şi 20.00, precum şi sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi 20.00.

Managerii unităţilor sanitare au obligaţia să afişeze programul de vizite la toate intrările în unitatea sanitară, în mod vizibil şi accesibil vizitatorilor. Totodată, prin actul normativ a fost interzisă unităţilor sanitare perceperea de taxe pentru vizitarea pacienţilor.

Totodată, Ordinul prevede că un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane. De asemenea, în salon pot fi simultan vizitatori pentru cel mult doi pacienţi.

D.M.