1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:17
No menu items!

Porsche angajează 20 de ingineri din România, printr-un master în industria auto la Cluj

spot_img

Porsche Engineering lansează un program de master în inginerie auto în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj și va angaja 20 de ingineri software și mecanici până la sfârșitul anului.

Tinerii români pasionați de industria auto au oportunitatea de a se perfecționa în domeniu prin intermediul unui program de master lansat de Porsche Engineering în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj. Programul de master face parte din proiectul de dezvoltare al subsidiarei Porsche Engineering inaugurate la Cluj la finalul anului trecut, care furnizează servicii de inginerie pentru industria auto și este deținută de constructorul german Porsche. „Programul de masterat reprezintă un mare pas înainte pentru formarea unui număr mai mare de specialiști în această industrie. Studenții au acces la expertiza specialiștilor noștri, Universitatea Tehnică își îmbogățește oferta educațională cu un nou program de masterat și, nu în ultimul rând, compania noastră va putea recruta ingineri extrem de bine pregătiți”, explică Marius Mihailovici, Location Manager Porsche Engineering România, potrivit automarket.ro.

Parteneriatul vizează studenții din ultimul an și masteranzii din primul an, iar cei mai buni dintre aceștia vor primi și burse din partea companiei. Obiectivul companiei este să aibă 25 de studenți pe an în cadrul programului de master care va debuta în anul universitar 2017-2018. De asemenea, Porsche Engineering negociază un parteneriat asemănător și cu Universitatea Babes-Bolyai.

Filiala din Cluj-Napoca care a fost inaugurată oficial în 2015 și-a început recent activitatea și are în prezent șapte angajați, iar planul este ca numărul acestora să crească în viitorul apropiat la 20.

„Pentru filiala noastră din Cluj, căutăm tineri ingineri de software și ingineri mecanici talentați, care să dețină cunoștințe tehnice în domeniu, dar cărora să nu le lipsească nici aptitudinile sociale, așa-numitele soft skills. Candidații ideali trebuie să fie pasionați de ingineria auto, să-și dorească să învețe, dar și să fie deschiși către provocările din domeniul mobilității și al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului”, a explicat Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH.

Odată cu deschiderea noii filiale din Cluj-Napoca, Porsche se va implica și în mediul academic din domeniul ingineriei auto, prin încheierea de parteneriate cu cele mai importante instituții universitare din Cluj-Napoca. Porsche Engineering Romania a semnat deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care va rezulta în lansarea unui program de masterat în inginerie auto. De asemenea, compania se află în discuții cu Universitatea Babes-Bolyai.

În afara programului de masterat în inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering și Universitatea Tehnică, care vizează atât studenții din ultimul an, cât și studenții masteranzi, va consta în prelegeri și seminarii specializate, susținute de inginerii cu experiență ai Porsche Engineering. În plus, studenții cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi burse din partea companiei.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a șasea filială a companiei, completând gama de servicii furnizate de celelalte unități din Weissach și Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai și Nardò (Italia). Porsche Engineering Romania este specializată pe dezvoltarea de software și pe transformarea digitală a automobilelor, cu o preocupare constantă pentru dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru automobile, până la activități ulterioare precum simulare și construcție. Cea mai nouă subsidiară a Porsche Engineering este parte integrantă a rețelei globale a companiei, iar echipa locală de ingineri va lucra pentru aceeași bază de clienți ca echipele din celelalte patru țări.

Olimpia Diaconiuc