2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:48
No menu items!

Poroşenko: Tancuri ruseşti au atacat oraşul Novosvitlivka, distrugând toate casele

spot_img

Rebelii proruşi anunţă o nouă ofensivă de amploare în estul Ucrainei

rusia

Tancuri ruseşti au atacat oraşul Novosvitlivka, din apropiere de Lugansk, distrugând toate casele, şi au determinat forţele ucrainene să se retragă, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, relatează Sky News.

Rebelii proruşi au afirmat sâmbătă că se pregătesc să lanseze o nouă ofensivă de amploare împotriva forţelor guvernamentale în estul Ucrainei, potrivit AFP.

Pregătim o a doua contraofensivă de anvergură“, a declarat premierul separatist Aleksandr Zaharcenko pentru agenţia rusă RIA Novosti, precizând că forţele sale sunt bine echipate. “Armata ucraineană ne-a lăsat mult echipament, muniţii şi trofee (…). Am recuperat aproximativ 40 de dispozitive militare în ultimele 24 de ore“, a adăugat el.

Semen Semencenko, comandantul batalionului de voluntari “Donbas”, care luptă alături de armata ucraineană, a afirmat sâmbătă că un acord a fost încheiat cu rebelii pentru ca forţele guvernamentale încercuite de insurgenţi la Ilovaisk, în regiunea Donbas, să poată ieşi cu condiţia să le predea armele rebelilor.

Ne continuăm atacul şi completăm procesul de curăţare a zonelor încercuite şi ajutăm la formarea unui culoar între Doneţk şi Lugansk“, cele două bastioane ale rebeliunii asediate de armată, a explicat Zaharcenko.

La rândul său, armata ucraineană a anunţat că nouă soldaţi au fost ucişi în 24 de ore, adăugând că nu are informaţii despre pierderile suferite de batalioanele de voluntari, în special la Ilovaisk.

Poroşenko a precizat că tancurile ruseşti au fost folosite pentru a “distruge fiecare casă” din oraşul Novosvitlivka.

El a adăugat, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, înaintea summitului şefilor de state şi Guverne din Uniunea Europeană, că în prezent sunt sute de tancuri străine şi mii de trupe străine în Ucraina.

La rândul său, Ministerul Apărării de la Kiev a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că “agresiunea militară directă împotriva estului Ucrainei continuă”.

D.M.