Poroşenko anunţă că se va întâlni cu Putin la Milano săptămâna viitoare

Cancelarul german Angela Merkel, premierii italian Matteo Renzi şi britanic David Cameron, dar şi reprezentanţi de rang înalt ai UE urmează să participe, de asemenea, la această întâlnire

porosenko-putin-500x374

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat sâmbătă că plănuieşte să-l întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin, pentru a discuta despre conflictul armat din estul Ucrainei, la un summit prevăzut la Milano săptămâna viitoare, potrivit AFP.

La Milano, mă voi întâlni cu preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Vladimirovici Putin“, a declarat Poroşenko în cursul unei vizite la Harkov, în estul Ucrainei. Kremlinul a evocat deja posibilitatea acestei întâlniri la Summitul ASEM (Dialogul Asia-Europa), la care vor participa reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi ai mai multor ţări asiatice, în perioada 16-17 octombrie.

Cancelarul german Angela Merkel, premierii italian Matteo Renzi şi britanic David Cameron, dar şi reprezentanţi de rang înalt ai UE urmează să participe, de asemenea, la această întâlnire, a adăugat preşedintele ucrainean.

“Nu mă aştept la negocieri uşoare”, dar “sunt optimist”, a subliniat Poroşenko.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că furnizează armament greu separatiştilor şi că a trimis trupe din armată rusă să-i susţină pe rebeli în estul Ucrainei, acuzaţii pe care Moscova le dezminte.

D.M.

NICIUN COMENTARIU