duminică, 29 noiembrie 2020 - 22:53

Porc picant cu legume

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 300 gr fleică de porc,
  • ½ ardei gras roșu,
  • ½ ardei gras verde,
  • ½ ardei gras portocaliu,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 ceapă roșie,
  • 1 linguriță zahăr brun,
  • 2 linguri sos soia,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 2 lingurițe oțet de orez,
  • ¼ linguriță chimen,
  • 1 linguriță amidon,
  • 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se spală carnea în mai multe ape, apoi se tamponează cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces. Se taie fâșii și se presară deasupra amidonul.

porc_legume

Se amestecă bine carnea, astfel încât amidonul să se împrăștie pe toate bucățile de carne, apoi se pune într-o caserolă sau într-o pungă cu “fermoar” și se lasă la frigider pentru câteva ore.

Cățeii de usturoi se strivesc cu lama unui cuțit, apoi, într-un wok în care am încins uleiul, se călesc. După ce și-au schimbat textura, iar uleiul s-a aromatizat îndeajuns, se scot din wok, în care se pune carnea. Se frige la foc iute, amestecând din când în când. Se lasă până când formează o crustă desupra și ajunge la o culoare ușor maronie.

porc1

Se dă carnea deoparte și, în același wok, se călesc legumele tăiate julien, presărate cu pudră de ghimbir și chimen. Se călesc la foc iute, pentru câteva minute, astfel încât să rămână ușor crocante.

porc_legume1

Separat, într-un bol, se face un sos din zahărul brun, oțet, sos de soia și pastă de ardei.

Când legumele sunt gata, se adaugă peste ele carnea și sosul. Amestecând des, se lasă pe foc pentru doar 3 minute.

porc_legume2

Se servește cald, cu orez fiert.

porc_legume3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului,...

Europol: Polițist lovit cu mașina de „beizadeaua unei persoane de la Secretariatul General al Guvernului”

Poliţist lovit cu mașina de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării Obor. Imaginile publicate de Europol arată momentul în care poliţistul a...

Omul de afaceri Ioan Niculae, internat cu Covid în formă gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Capitală, relatează Gândul....