miercuri, 21 octombrie 2020 - 17:18

Porc pe plita încinsă

Conducerea PSD a invalidat lista lui Oprișan. Liderul de la Vrancea: „Ciolacu nu e stăpân”

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamenare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Marian Oprişan...

Județul cel mai afectat de COVID suspendă testările PCR, în plină explozie de infectări

În plină explozie a infectărilor cu noul coronavirus în România, conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba a suspendat recoltările pentru testele COVID, de miercuri...

Mutările ofițerilor incomozi continuă în Poliția Română

Revolta polițiștilor cinstiți a atins noi cote, marți, când Șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, numit în funcție în urma unui concurs, a...

Medicii încep să se revolte față de autoritățile incompetente. Protest extrem în Spania, cu medici dezbrăcați

Haosul din sistemul de sănătate și din administrația publică centrală nu este prezent doar în România, ci și în state europene mult mai dezvoltate,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 300 gr carne de porc,
  • 2 ardei,
  • 1 morcov,
  • 3 linguri pastă de roșii,
  • 3 linguri sos de soia,
  • 1 lingură oțet de orez,
  • 1/3 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei,
  • ½ linguriță pudră de usturoi,
  • piper.

Mod de preparare:

Se spală carnea în mai multe ape, apoi se așează pe un prosop de bucătărie, pentru a fi absorbită apa în exces și se taie în fâșii subțiri, astfel va fi pătrunsă mai repede.

reteta

Asezonăm bucățile de carne cu piper, sare , pudră de usturoi și 1 lingură de ulei. Se amestecă bine, astfel încât condimentele să ajungă pe fiecare bucată în parte, apoi se lasă la rece pentru câteva ore.

reteta1

Se încinge uleiul într-un wok sau într-o tigaie suficient de încăpătoare și se frige carnea la foc iute până când rămâne uscată și, deasupra, începe să se rumenească ușor. Odată ajunsă la textura potrivită, cu ajutorul unei spatule cu sită, carnea se ia din wok și, în uleiul rămas, se vor căli ardeiul și morcovul, tăiate de mărime medie.

reteta2

Călim legumele la foc iute, pentru 4-5 minute, astfel încât să se înmoaie ușor la suprafață, dar în interior să se păstreze crocante. Când acestea sunt gata, se adaugă carnea friptă și se amestecă .

Sosul de soia se amestecă cu pasta de roșii și cu oțetul de orez și se toarnă peste amestecul de carne și legume.

reteta3

Amestecând din când în când, se mai lasă pe foc doar 3 minute.

reteta4

Se servește cald, cu orez simplu sau cu orez cu ou.

Un preparat ușor de pregătit și într-un timp relativ scurt, care vă va potoli pofta de mâncare asiatică.

reteta5

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Actorul Florin Zamfirescu: Suntem conduși de niște tiriplici infantili, care ne țin la pușcărie, dar nu amână alegerile

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii...

Conflict deschis între USR și PNL pe seama alegerii lui Florin Iordache șef al Consiliului Legislativ

Deși au mers umăr la umăr la alegerilor locale, USR și PNL continuă disensiunile, lansând reciproc atacuri dure după alegerea lui Florin Iordache șef...

PSD se detonează. Ciolacu primește primele riposte din teritoriu. Precedentul creat de Oprișan

Este război în interiorul PSD, declanșat după deciziile drastice luate de conducerea partidului, în urma rezultatelor la alegerile locale, față de lideri marcanți din...

Analiză: Impactul economic al Covid-19 ar putea genera 500.000 de şomeri şi 300.000 de firme insolvente

Un impact economic foarte puternic al crizei COVID - 19 ar putea însemna peste 500.000 şomeri şi mai mult de 300.000 de firme în...

Avocatul Poporului, despre cauza blocajului din sănătate: Autoritățile continuă să folosească același algoritm de testare

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească...