3.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 8:47
No menu items!

Ponta:Să nu ne facem iluzii în legătură cu Oltchim

spot_img

Cel mai important pentru Oltchim este realizarea planului de restructurare, a declarat premierul Victor Ponta marţi, într-o conferinţă pe teme de energie, adăugând că, după ce se va redresa, combinatul va deveni interesant pentru investitorii străini.

”În acest moment cel mai important este să venim cu planul de restructurare la Oltchim, apoi vor veni şi investitorii. Dar să nu ne facem iluzii, nu foarte multe. Nu este un domeniu industrial unde să se înghesuie foarte mulţi investitori. Este un domeniu care merge destul de prost în Europa şi în lume şi nu sunt foarte mulţi investitori. Singurul investitor puternic care şi-a manifestat interesul, dar apoi s-a retras, a fost TISE. Eu aş vrea să fie investitori şi din America, din Franţa şi din Germania, dar nu sunt investitori puternici şi capabili care şi-au manifestat interesul”, a spus Ponta care a mai spus că orice leu pe care îl transmite către conturile Oltchim este blocat imediat de creditori.

Victor Ponta a discutat luni cu comisarul european pentru concurenţă Joaquin Almunia care i-a confirmat că urmărește evoluțiile de la Oltchim și că direcția de concurență de la Bruxelles aşteaptă discuţia cu oficialii români. Premierul a adăugat că este posibil ca în acestă săptămână reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi ai Ministerului Economiei să meargă la Bruxelles pentru a discuta în amănunt. ”Problema ajutorului de stat este extrem de sensibilă şi de atent tratată de către Comisie şi nu vreau să avem un conflict pe această temă”, a mai afirmat primul ministru.

Victor Ponta a mai spus că executivul va continua cu implicarea investitorilor privaţi în acţionariatul de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, imediat ce va fi scoasă din insolvenţă.

‘Ministrul Economiei şi ministrul de Finanţe m-au asigurat că în următoarea perioadă Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă. Statul român a fost prejudiciat de-a lungul mai multor ani cu sume uriaşe. Prin ceea ce am încercat în acest an, cu riscurile de rigoare, am reuşit să oprim acest tip de contracte bilaterale’, a mai spus Ponta.(S.S.)