13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:54

Ponta vrea învestirea noului Guvern de Apocalipsa Mayaşă

spot_img

Premierul Victor Ponta a stat el şi s-a gândit, a socotit cum e cu calendarul politic post-campanie, cu validarea noului Parlament şi a anunţat: noii miniştri vor fi investiţi chiar pe 21 decembrie – dată anunţată de exoterişti şi astrologi ca fiind una controversată, dar mai ales de mayaşi ca fiind o dată a Apocalipsei actualei societăţi.

“Am discutat încă o dată împreună cu domnii Daniel Constantin şi Daniel Chiţoiu, pregătim şi vom prezenta colegilor noştri atât propunerea de structură guvernamentală, calendarul instituţional şi politic referitor la învestirea noului guvern. Practic, imediat ce noul Parlament, în jur de 20 decembrie, va intra în funcţiune prin depunerea jurământului de către noii parlamentari şi prin alegerea conducerii celor două Camere, în 24 de ore noi suntem capabili să venim cu structura guvernului, cu propunerile evident de miniştri pentru ocuparea portofoliilor şi cu proiectul de buget”, a anunţat Ponta. El a spus că nu ştie câte ministere vor fi în viitorul guvern, pentru că un guvern mai bun nu este format din 5 miniştri sau din 3 sau din 7. ”Un guvern bun este cel care are, din punctul meu de vedere, o structură adaptată condiţiilor şi statutului nostru de membru al Uniuni Europene şi care are oameni direct responsabili”, a completat Ponta.

„Proiectul de buget îl prezentăm până la sfârşitul anului în mod oficial, îl înaintăm Parlamentului, însă conform calendarului realist şi eficient, imediat în prima săptămână a lunii ianuarie vom avea la Bucureşti negocierile oficiale cu partenerii noştri internaţionali – FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială – iar Parlamentul intenţionăm să-l convocăm în jur de 10 – 15 ianuarie pentru a începe dezbaterile”, a completat Ponta. El a anunţat totodată posibilitatea ca România să se împrumute din nou, sub oblăduirea ministrului Finanţelor, Florin Georgescu. ”Ce ţine de guvern, este în primul rând modul în care ne păstrăm relaţia cu finanţatorul internaţional şi ultimul vot în boardul FMI a fost în unanimitate în favoarea scrisorii de intenţie şi mai ţine de modul în care ne împrumutăm, Ministerul Finanţelor, pe pieţe pieţe internaţionale. Ultimul împrumut, făcut în urmă cu două săptămâni, a fost la cel mai mic cost din istoria României şi, mai mult decât atât, probabil că, până la sfârşitul anului, mai avem o emisiune de titluri tocmai ca să scădem sub acel 5 la sută dobânda psihologic. Acuma, dacă credeţi că suntem la televiziunea aceea cu senzaţionalul – tot creşte şi coboară cu manetă de la guvern – e o eroare. Nu funcţionează aşa lucrurile”, a detaliat premierul la finalul reuniunii săptămânale a USL.(C.C.)