3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:59
No menu items!

Ponta: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, afectate de inundaţii

spot_img

Victor Ponta a precizat că în şedinţa de Guvern de joi vor fi alocate sumele necesare celor trei județe grav afectate de inundații pentru refacerea a “ceea ce este urgent”

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după ce a fost în localitatea gorjeană Novaci, că în şedinţa de Guvern de joi vor fi alocate sumele necesare pentru lucrări rapide de intervenţie în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, grav afectate de inundaţii.

Ponta a spus că în prezent în Novaci se lucrează la dig şi la scoterea apelor din curţi şi că până joi după-amiază, când va fi şedinţa de Guvern, se va face o primă evaluare a necesităţilor financiare, urmând să se stabilească sumele ce vor fi alocate rapid celor trei judeţe pentru refacerea a “ceea ce este urgent”, respectiv repararea podeţelor şi a drumurilor surpate.

Potrivit premierului, reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române vor face o evaluare pentru lucrările de fond necesare astfel încât acolo unde au fost probleme cu digurile şi cu malurile să fie reparate în cursul acestui an.

În rest, primesc şi evaluarea pentru gospodării şi, în urma dispoziţiilor date chiar mâine (joi n.r.), pentru cele trei judeţe, primele sume necesare vor fi alocate“, a spus Ponta.

Victor Ponta a menționat că va mai merge în alte două comune din Gorj afectate de inundaţii, iar apoi va vedea ce se întâmplă în judeţele Vâlcea şi Argeş, şi acestea grav afectate de inundaţii, apoi va merge la Bucureşti pentru a face o evaluare cu toţi miniştrii şi toate autorităţile aflate în teritoriu pentru ca joi să poată fi alocate sumele necesare.

În rest, s-au luat toate măsurile, azi putem să spunem că nu mai este nicio viaţă în pericol, însă nu se linişteşte, nu se mulţumeşte nimeni până nu trece codul roşu“, a mai spus Ponta, adăugând că s-a lucrat toată noaptea în zonă şi că salvamontiştii “şi-au făcut din nou treaba” pentru salvarea persoanelor rămase izolate din cauza viiturilor.

Viiturile au provocat distrugeri masive în zeci de localităţi din judeţele Gorj, Argeş, Vâlcea, Teleorman şi Olt, unde sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor revărsate, în unele zone debitele înregistrate pe râuri fiind istorice.

D.M.