8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:43
No menu items!

Ponta: Venim marți în Parlament cu un program de acțiuni, nu cu un nou program de guvernare

spot_img

Victor-Ponta_SZ

Premierul Victor Ponta a anunțat că marți va prezenta în Parlament un program de acțiuni pentru perioada imediat următoare, nefiind însă vorba de un nou program de guvernare.

“De cinci zile tot încerc să zic că nu venim cu un nou program de guvernare. Este vorba de un program de acțiuni. Evident că venim mâine. Este prevăzut la ora 14.00, dar nu era un program de guvernare în sensul în care se gândeau doamna Udrea și cu domnul Blaga. N-au înțeles, eu am încercat să le explic… nu înțeleg ușor, s-au dus la Curte și le-a spus și Curtea Constituțională același lucru. Acum poate înțeleg. Dacă nu, îmi pierd speranța cu dânșii”, a declarat Victor Ponta, luni, la Palatul Parlamentului.

Premierul a precizat ca va fi vorba mai degrabă de o “reconfirmare”, măsurile promovate de Cabinetul său fiind deja cunoscute în marea lor parte.

Totodată, Ponta a afirmat că nu a încheiat niciun acord cu președintele Traian Băsescu.

“Nu am niciun acord cu președintele Traian Băsescu. Referitor la ce? La faptul că miercuri am evitat o criză politică? Cred că e foarte bine pentru România că am evitat o criză politică și n-aveam nevoie de așa ceva. În rest, măsurile din programul pe care îl prezint mâine sunt cunoscute și trebuie să reflecte, pentru cetățenii acestei țări, ce ne propunem pentru perioada imediat următoare. O reconfirmare, dacă vreți”, a spus Ponta.

D.M.